Familie, een kostbaar bezit

In dit filmpje laat ik mijn familie zien die op de Molukken wonen. Mijn zuster Paula, mijn zwager Daan en mijn neven en nichten. Of het zo belangrijk is dat ik dit doe? Ja, voor mij zeker belangrijk maar ik hoop ook dat mijn boodschap overkomt voor degenen die het...

Lees meer

Ambon Manis

Ambon, geuren van herkenning. Geluiden zo herkenbaar. De zeewind die zachtjes langs mijn wangen, mijn tranen met een glimlach meeneemt. Volg jouw pad op weg naar Huis waar alles liefde is https://youtu.be/QH5J3fFrpDg

Lees meer
Als een ui laag voor laag afgepeld (deel 3)

Als een ui laag voor laag afgepeld (deel 3)

De dame die mij te woord stond liep naar een klein kantoortje en even later zei ze, “je kan meteen doorlopen hoor." Verrast door deze snelle actie liep ik het kantoortje binnen, ging zitten op de stoel die mij werd aangewezen en snoot met veel lawaai mijn neus. “Zo,...

Lees meer

Eén-Saam

De laatste maand van het jaar is ingegaan. En wat is dit jaar voorbij gevlogen! Voor mij is het altijd een periode van overdenken hoe het allemaal gegaan is. Hoe ik heb gedeald met mijn tegenslagen, teleurstellingen en verdriet. Mijn hersens beginnen automatisch met...

Lees meer
Als een ui laag voor laag afgepeld (deel 2)

Als een ui laag voor laag afgepeld (deel 2)

In het andere bed hoorde ik een diepe zucht. Ik zag dat zij zich omdraaide, de dekens helemaal over zich heen trok en verder ging slapen. Ik zwaaide mijn benen uit bed en ging met mijn duffe hoofd rechtop zitten. Door de gordijnen glurend zag ik dat het nog donker was...

Lees meer
Als een ui laag voor laag afgepeld (deel 1)

Als een ui laag voor laag afgepeld (deel 1)

Ik heb dit verhaal vorig jaar geschreven en wil deze bijzondere ervaring nog eens delen met degenen die het nog niet gelezen hebben. En voor die het al kennen, misschien wel fijn om het nog een keer te lezen. Ik vind het ook leuk om dit bijzondere verhaal op mijn...

Lees meer
Anonymous

Anonymous

Heal the World Voor het eerst in mijn leven deed ik mee met een protestmars van Anonymous. Met Ben en Norma op de trein naar Amsterdam waar we op de Dam zouden verzamelen. Halverwege de treinreis de mededeling dat we vanaf Oostvaardersplassen met bussen naar Weesp...

Lees meer
Geloof, Vertrouw, heb Lief

Geloof, Vertrouw, heb Lief

De verhalen die ik schrijf zijn waargebeurde verhalen die ik met jullie wil delen. Over geloven, vooral in jezelf. En vertrouwen hebben, dat het allemaal weer goed komt. Hoe moeilijk of zwaar het soms ook is. Over lief hebben, in de eerste plaats jezelf. Want hoe kan...

Lees meer

Pin It on Pinterest