De verhalen die ik schrijf zijn waargebeurde verhalen die ik met jullie wil delen.
Over geloven, vooral in jezelf.
En vertrouwen hebben, dat het allemaal weer goed komt. Hoe moeilijk of zwaar het soms ook is.
Over lief hebben, in de eerste plaats jezelf. Want hoe kan je liefhebben als je jezelf niet lief hebt?

We hebben allemaal onze eigen misère en ik weet dat het niet gemakkelijk is om er over te praten, zeker als je niet tot de categorie praters hoort.
Mijn gevoel dat iedereen alleen maar happy is, (het gras bij de buren is altijd groener) wordt nog eens bevestigd door
Facebook, waar ik vrolijke teksten lees ondersteund met leuke foto’s van blije mensen. Zelf doe ik er ook aan mee en op dat moment genoot ik ook echt van een dagje uit, een etentje of samenzijn met vrienden of familie.
Bij thuiskomst overviel mij de zorgen weer, weg vrolijk gevoel!
Dit verhaal gaat over een moeilijke maar heel bijzondere situatie, over geloven en vertrouwen hebben.

Het draaiende wiel van karma.

Wij worden door de Goddelijke energie op vele manieren ondersteund om ons huidige leven te veranderen. Om uit onze comfort zone te stappen en het besluit te nemen om weer iets anders te gaan doen. Iets te gaan doen dat ons uit het draaiende karma wiel haalt en een stap vooruit te doen.

Ik ben mijn hele leven al bezig met veranderen. Soms omdat het mijn eigen beslissing was, soms omdat het een onvrijwillige beslissing was. Een eigen beslissing was bijvoorbeeld het volgen van Reiki trainingen. Een beslissing waar ik absoluut niet achter stond, was de verkoop van mijn huis en mijn auto omdat ik door de crises mijn baan was kwijt geraakt.

Wat is verandering en moet je wel veranderen. Je moet niks, je hebt altijd nog je eigen vrije wil. Veranderen kan op vele manieren. Het is niet alleen veranderen van baan, of een ander huis, de lang geplande wereld reis, of een training die jarenlang is uitgesteld. Verandering is ook als je je opeens interesseert om meer kennis te vergaren over onze planeet aarde, of vrijwilliger wordt bij de dierenambulance. Verandering is ook minder televisie kijken, vegetariër worden, zelf je biologische groenten verbouwen.
We veranderen ons zelf met grote maar ook met kleine dingen. Het maakt niet uit wat er in je leven verandert, accepteer het, want jijzelf, en jij alleen bent verantwoordelijk voor alle veranderingen die in jouw leven plaats vinden. En dat gebeurt vanaf het moment dat je schreeuwend op deze wereld kwam. Karma!

Sommige veranderingen voelden voor mij echt niet goed. In elk geval op het moment dat het gebeurde. Achteraf realiseerde ik mij heel goed dat ik om verschillende redenen veel beter af was. Soms duurde het een tijd voordat ik eindelijk die ene moeilijke verandering begreep, en kon accepteren. Een duidelijk voorbeeld van een “gedwongen” verandering was de verkoop van mijn huis en mijn prachtige tuin met al die mooie, geurende rozen.

Het eerste jaar nadat ik mijn huis verkocht had, fietste ik regelmatig langs het huis omdat het op de route lag om naar het centrum te gaan. Ik zag wat de nieuwe eigenaar had aangericht, letterlijk en figuurlijk aangericht, en voelde boosheid in mij opkomen.
Over alle mooie planten had hij kriskras van die grote betonnen tegels gekeild. Er stond een boot op geparkeerd en het onkruid nam langzaam bezit van wat ooit mijn mooie tuin was. Met tranen in mijn ogen fietste ik weer verder en zei hardop tegen mijzelf; “Mar, het is jouw huis niet meer, het Universum heeft een reden dat mij dit overkomt.”
En hardop zei ik, “U hebt een bedoeling dat ik dit moest verkopen, toch God?”
God zweeg in alle talen!

Wonderen gebeuren elke dag.

Doordat ik mijn huis verkocht had, was ik druk bezig een huurhuis te vinden. Ik was gelukkig zo slim geweest om bij de koop van het huis, lid te worden van een verhuurbedrijf met de gedachte; you never know.
En inderdaad, you never know!

Bij het zoeken naar een huurhuis gebeurde er iets wonderbaarlijks.
Ik kreeg een brief waarin stond dat ik 3e op de lijst was van een huis in een mooie wijk vlak bij een bos. Aan een paar vrienden vertelde ik waar het was en we gingen meteen kijken. Ik belde aan in de hoop dat we een kijkje mochten nemen. Een uiterst vriendelijk heerschap deed de deur open en ja, we mochten binnen kijken. We zagen meteen dat er jarenlang niets aan het huis was gedaan. De wanden, de trap, de deuren en kozijnen, de slaapkamers, alles schreeuwde om een likje verf! Overal stonden dozen, dozen en nog meer dozen. Het enige dat nieuw was, was een keukenblok waarbij het ons opviel dat de tegels rondom bruin en oud waren. Hij vertelde ons dat er zoveel dozen stonden omdat het huis te klein werd voor de verzameling boeken die hij had!
Okay, iedereen heeft zijn of haar eigen reden om te verhuizen, toch?

Behalve de staat van het huis was er nog iets wat mij zorgen baarde. De tuin!
Er stonden dennenbomen in van 20 tot wel 30 meter hoog op een oppervlakte van ongeveer 8 x 15 meter. In het midden van de tuin stond een gigantische dode Apennootboom. Je kon letterlijk en figuurlijk door de bomen het bos niet meer zien, in dit geval het huis!
Eigenlijk deerde mij al die dingen niet, ik was verliefd op het huis en de omgeving en dit probleem tackelde ik ook wel t.z.t., dacht ik!

Thuis gekomen zonk de moed mij in de schoenen omdat ik weer las dat ik derde was die in aanmerking kwam voor dit huis. Wie zou dit geweldige aanbod weigeren?
Ik had over zes weken mijn officiële overdracht aan de nieuwe eigenaar en had dus niet de luxe om achterover te leunen en hopen dat de nummers een en twee het huis zouden weigeren. Elke keer als er weer een nieuwe lijst kwam van huurhuizen waar ik voor in aanmerking kwam, ging ik met lood in mijn schoenen kijken. Ik maakte mij tijdens die bezichtigingen vooral wijs dat de tuin toch wel gunstig was, of dat er grote slaapkamers waren, of, of, of…

Elke ochtend wandelde ik met Sam (onze Golden Retriever) naar het huis en stond aan de achterkant stil om te bidden, positieve energie te sturen, of gewoon niks te doen en naar de tuin te staren. Op één van die ochtenden legde ik mijn Michael beeldje in de tuin onder een paar struiken en een hoop bladeren, en vroeg hem mij alsjeblieft te willen helpen. Met nog slechts drie weken te gaan had ik dus nog steeds geen ander huis.
En de tijd verstreek…

Een paar dagen later zat ik in mijn huiskamer op de bank, boven de bank hangt het schilderij van Aartsengel Michael. Ik stond op en plotseling viel het schilderij naar beneden, plof op de bank. Ik keek verbaasd op, hoe kan dat nou? Mijn aandacht werd afgeleid doordat ik tegelijkertijd het geluid van de brievenbus hoorde. Ik liep de gang in en zag op de mat een envelop van de verhuurder liggen. Zenuwachtig maakte ik het open. Wat! Ik kon mijn ogen niet geloven. Ik kwam in aanmerking voor het huis waar ik derde was? Ik heb de brief een paar keer gelezen terwijl ik allerlei rare geluiden en sprongetjes van blijdschap maakte. Met de snelheid van een ninja belde ik de verhuurder en maakte een afspraak met de opzichter.

Tijdens de bezichtiging kon ik het niet laten hem te vragen hoe het kwam dat ik alsnog voor dit huis in aanmerking kwam.
“Nou, zei hij, u hebt echt zo ongelooflijk veel geluk gehad. De afgelopen weken hebben de meeste opzichters vakantie opgenomen. Dat doen we meestal in de maand juli voordat de drukte begint. Een collega van kantoor heeft mijn taak over genomen en de twee andere gegadigden verteld dat ze zelf de bomen in de tuin moesten rooien. Dat wilden ze niet, wat wel te begrijpen was aangezien de kosten om zulke grote bomen te rooien gigantisch zijn. Het misverstand in deze situatie is dat mijn collega niet wist dat wij verantwoordelijk zijn om de bomen te rooien omdat het binnen een halve meter van de tuingrens ligt.”
Stotterend vroeg ik; “dus jullie moeten die bomen allemaal omhakken?”
Nogmaals bevestigde hij dat zij daarvoor verantwoordelijk waren. Ik liep met tranen in mijn ogen naar hem toe en impulsief als ik ben heb ik hem uit blijdschap omhelsd. Zijn eerste reactie was iets terughoudend maar toen hij zag hoe blij ik keek, begon ook hij voor mij blij te worden.

Zie je hoe een wonder door verschillende factoren aan elkaar verbonden is? Hoe fantastisch Universele energie werkt?
Een situatie waarin iemand uit onwetendheid iets achterwege liet, zorgde voor een wonder in mijn leven.
Het draaiende wiel van karma, van oorzaak en gevolg, maar ook het spirituele deel dat mij opmerkzaam maakte voor dit fantastische wonder van God.
God had wel geantwoord, alleen kon ik dat toen nog niet horen!

Geloof, vertrouw, heb lief, ook jezelf!

Pin It on Pinterest