Jij en Ik

Het pad volgen naar wie je werkelijk bent
Is de weg terug naar Huis

Lees verderBestel het boek

Tijdens een turbulente periode in mijn leven ontmoette ik Boomer, een straathond op Bali die mij een geheugenschopje gaf om mijn droom te verwezenlijken, om met het schrijven van dit boek  te beginnen.

Tijdens mijn eerste 10-daagse Vipassana meditatie, toen ik uren de tijd had om na te denken, dacht ik dat ik gek werd. In mijn hoofd begonnen de stemmen van Bert en Ernie hele gesprekken met mij. Mijn alter ego haalde mij over om te luisteren naar de andere stemmen die ook iets te zeggen hadden. Al schrijvende kregen deze stemmen een ik, en het groeide tot meer stemmen en meer ikken. Ik begon te luisteren naar mijn ik-ongeduld, ik-ego, ik-wellust, ik-liefde, ik-stiekem en nog heel veel ikken meer. Ze spoorden mij aan om hen niet meer te verbergen maar tevoorschijn te komen.

Over mijn hernieuwde kennismaking met mijn ikken schreef ik met veel liefde, humor, zelfspot en ontroering.

Of zoals mijn ego zei: “Ik heb altijd gelijk. En waarom heb ik altijd gelijk.
Ik ben je geweten, je alter ego, je nok nok aan de deur. Degene waar je vanaf het moment dat je kon denken, mee praat, mee overlegt, ruzie mee maakt, die je sust, je toelacht of tegen je schreeuwt.
Je signalen geeft dat je dorst hebt, het warm of koud hebt, verliefd of geil bent, 24 uur per dag! Vanaf het moment dat je wakker wordt tot het moment dat je in slaapt valt.”

In “Jij en Ik” neem ik jou mee naar dat deel dat van mij verborgen bleef en tevoorschijn kwam in het volgen van mijn eigen pad naar liefde.

Dit boek draag ik op aan alle mensen die bewust bezig zijn zichzelf te ontdekken,
tevoorschijn komen en dat met anderen willen delen.

Pin It on Pinterest