Eeuwenlang worden aan kristallen magische krachten toegeschreven. Kristallen worden niet alleen als talisman gebruikt, het zijn ook vaak mooie sieraden die door de maker prachtig zijn bewerkt. Volgens oude samenlevingen hebben veel stenen genezende krachten en brengen geluk en voorspoed aan de drager.

Al duizenden jaren lang worden de resonantie en vibratie van kristallen gebruikt om mensen te helpen. Kristallen brengen verfijnde energieën op één lijn en ze werken op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele vlak. Sjamanen en genezers wisten eeuwen geleden al dat het werken met kristallen pijn kon verlichten. Door de komst van chemische medicijnen is het werken met kristallen meer op de achtergrond gekomen, wat ik persoonlijk erg jammer vind omdat kristallen geen bijwerkingen hebben. Gelukkig merk ik dat men zich steeds meer bewust is van de bijwerkingen van chemische medicijnen en daardoor meer gebruik gaan maken van natuurlijke producten. Wil je meer weten over kristallen en/of homeopathie, dan zijn er genoeg goede websites waar je alle informatie en kennis kan vergaren.

Mocht je al bekend zijn met kristallen en heb je ze zelf ook, dan weet je dat ze verzorgd moeten worden. Doordat kristallen die je bij je draagt of waar je mee werkt gaan vervuilen, verliezen ze hun kracht.
Wat ik altijd doe is een dag voor volle maan al mijn stenen reinigen door ze in een kom met water onder te dompelen. (let op welke soort kristal je hebt, sommigen kunnen geen water verdragen) Laat gedurende 10 minuten het water (druppelsgewijs) uit de kom stromen. Verwissel het water een paar keer met vers water en leg de stenen ’s avonds buiten in de volle maan. De stenen nemen de energie van de maan op en behouden daardoor hun krachten. Een andere methode is de stenen in de aarde begraven of met salie reinigen. Een mooie bijkomstigheid is dat ze na een “maanbad” weer prachtig glanzen!

In mijn praktijk werk ik met diverse kristallen, ik stem mij af op wat de cliënt op dat moment nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld Turkoois zijn, of Aquamarijn, Robijn in Fuchsiet, Kwarts Geode, Wateragaat, Amethyst, Rookkwarts, Mangano Calciet, Rozenkwarts en nog veel meer kristallen.

Ik hoop dat je interesse, als dat er nog niet is, door mijn verhaal is opgewekt en dat je voor jezelf een mooi kristal gaat aanschaffen. Neem er de tijd voor en ga op je intuïtie af als je er eentje koopt. Neem het in je hand en je voelt of het een kristal is die helemaal bij jou hoort.

De energie die kristallen geven is liefde, wees er lief voor!

 

 

 

Pin It on Pinterest