Heal the World

Voor het eerst in mijn leven deed ik mee met een protestmars van Anonymous. Met Ben en Norma op de trein naar Amsterdam waar we op de Dam zouden verzamelen. Halverwege de treinreis de mededeling dat we vanaf Oostvaardersplassen met bussen naar Weesp werden vervoerd om aldaar weer de trein te nemen. Ach, we waren een dagje uit dus wat maakte dit oponthoud eigenlijk uit!

Op de Dam gekomen zag ik niet echt veel “Anonymous” staan. Wij deden onze maskers op en gingen er tussen staan.
Er kwamen wel steeds meer mensen bij met vlaggen en borden waar teksten op stonden die voor hun belangrijk waren om dit aan het publiek te laten zien. Het viel mij op dat er veel toeristen aan het filmen of fotograferen waren.

Mijn gedachte om hieraan deel te nemen was simpel. Ik wilde niet langer op de bank klagen over dat het zo slecht ging met van alles en nog wat in Nederland. Ik wilde een stempel drukken, een stap maken, mijn vuist opheffen…..
Na wat rondgekeken te hebben kregen wij de indruk dat er geen mars door Amsterdam gelopen zou worden en dat het bij deze kleine opkomst zou blijven.

Nou, daar stond ik dan. Vol strijdlust om voor het eerst een protest mars te lopen…
Mijn enthousiasme zakte steeds verder weg totdat Ben zei; “Het gaat om wat wij nu samen doen. Die toeristen zetten hun filmpjes en foto’s op verschillende mediakanalen dat over de hele wereld gaat. Dat is waar het om gaat.”
En daar had hij helemaal gelijk in.

Een protestmars zal ik zeker nog lopen. Wanneer en waar, dat weet ik nog niet maar ik houd jullie op de hoogte.

Voor een vrijere wereld!

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest